האביב כאן במלוא הדרו
חלק לא מבוטל מתופעות האביב, הם הווירוסים שמתעוררים להם למופע אביבי ויראלי
למרות השם "המאיים" משהו, האנושות מרבה להתבלבל בין מחלת הפה והטלפיים שתוקפת בעלי-חיים בלבד, לבין מחלת הפה, הידיים והרגליים הידועה כמחלת ילדים ויראלית הנוטה להתפרץ עם בוא האביב והקיץ בעקבותיו.
המחלה נגרמת על-ידי וירוסים שמקורם במעיים (משפחת picornaciridae ובפרט coxsackie A16) כשההדבקה מתבצעת באמצעות נוזלי הגוף כמו נזלת, רוק, נוזלי שלפוחיות ו/או חלקיקי צואה.
תקופת דגירת הווירוס לוקחת בין 3 ל-6 ימים כשהתסמין הראשון להופיע יהיה חום, לאחריו כאב-גרון ומטבע הדברים גם ירידה בתיאבון. לאחר מספר ימים יופיעו גם פצעים/אפטות באיזור הפה והגרון ואז תופיע הפריחה המוכרת. תקופת המחלה מלווה בתחושה כללית ירודה, חוסר שקט, איבוד תיאבון כמובן, כאב בפה והלשון סביב הנגעים/אפטות שעשויים לגרור כאב בבליעה, ירידה בתיאבון ומכאן גם להתייבשות וזה אחד הדברים החשובים שצריכים לשים עליהם לב, כיוון שהסיבוך הנפוץ ביותר למחלה זו הוא התייבשות.
הווירוסים תוקפים בעיקר ילדים, אך גם מבוגרים יכולים ללקות בה. אחד הדברים החשובים הוא הקפדה על רמת היגיינה גבוהה ככל הניתן ושטיפת ידיים בסבון ומים ככל הניתן ובפרט אם נמצאים סביב מי שכבר לקה בנגיף.
לרפואה הקונבנציונאלית אין טיפול ספציפי לטיפול בנגיף זולת טיפול תומך להקלה על התסמינים כמו הורדת חום והקלה על כאב, המחלה חולפת מעצמה. למרות זאת יש לשים לב לסיבוכים שעלולים להיגרם ממחלה זו המתבטאים בדלקת קרום/רקמת המוח, בצקת ב ריאות או חלילה שיתוק רפה - שימו לב, אתם מכירים את הילדים שלכם הכי טוב, הקפידו לראות חיוניות ושתייה (עדיף תמיד מים או חליטות מרובה -
מזכירה לכם שווירוסים לא יודעים לשחות ואחת השיטות להפטר מהם, היא פשוט להציף אותם בנוזלים... :-)
אסכולות הרפואה הטבעיות ולרבות הרפואה הנטורופתית ימליצו על תזונה עתירת אבץ להתמודדות וריפוי האפטות בפה, חלק מתפקידי האבץ בגוף הוא איחוי וריפוי ריריות כמו אלו בפה למשל (משמש כ-קו פקטור בתהליכים אנזימתיים בגוף ולכן חשוב כשהמחלה מלווה בחום).
אבץ תוכלו למצוא בזרעי דלעת לא קלויים או מומלחים, סובין חיטה, בזיליקום, פרג, אבקת קקאו, שומשום, בוטנים (שימו לב ששומשום ובוטנים ידועים כאלרגנים ולכן אינם מומלצים בתקופת אלרגיה פעילה ובפרט כשאין יודעים למה אלרגיים במפורש), קשיו, טחינה, פטרוזיליה
תזונה עתירת ויטמינים ממשפחת B היעילים לתמיכה באפטות ותמיכה במערכת החיסון, מערכת העצבים אותם תוכלו למצוא למשל בקטניות, זרעים, אגוזים, דגים, דגנים מלאים.
מי שעוד משחק תפקיד מרכזי ברמה התזונתית הם נוגדי חימצון לפינוי רדיקלים חופשיים הנוצרים דרך קבע בגופינו אך בפרט בזמן מחלה, אותם תוכלו למצוא בפירות וירקות כתומים, צהובים, סגולים, כחולים ואדומים בשפע.
חשוב בתקופת המופע הוויראלי להקפיד על מניעה ככל הניתן מפחמימות פשוטות קרי קמח וסוכר לבן ומוצריהם,
הידועים כמתישי מערכת העיכול, חיסון ומעודדי תהליכי דלקת. כמו כן, עדיף להמנע בתקופה זו מרכיבי מזון אלרגנים כמו למשל תירס, חיטה, חלב ומוצריו, בוטנים, שומשום, חומרים משמרים, צבעי טעם, ריח ושאר חומרים מתועשים וכמובן, אם ידוע לכם על אלרגיות ספציפיות.
מזונות ומשקאות מעוררי ומגבירי רמות חומציות גבוהות עלולים גם הם להקשות על הריפוי וכאב העולה סביב האפטות, מזונות אלו עשויים להיות הדרים למיניהם, ירקות ממשפחת סולניים כמו פלפלים, תפוחי אדמה, חצילים ועגבניות וכמובן קמח וסוכר לבן ומוצריהם, חלב ניגר.
מה כן יעזור באופן טבעי?
* בראש ובראשונה אתייחס ברשותכם לנושא חלב עיזים/כבשים שכולם ממליצים עליהם כמקור ראשון לטיפול והקלה באפטות שמכאיבות לקטנטנים שלנו :
שימו לב !!!
* בראש ובראשונה אתייחס ברשותכם לנושא חלב עיזים/כבשים שכולם ממליצים עליהם כמקור ראשון לטיפול והקלה באפטות שמכאיבות לקטנטנים שלנו :חלב לא מפוסטר יכול אולי להיות מאוד תירפואטי אבל עלול בה במידה להכיל גם חיידקי ברוצלה והאמינו לי, מניסיון אישי שלי, אתם ממש לא רוצים לארח בגופכם או בגופם של האהובים עליכם את חיידקי הברוצלה - זה רחוק מאוד מתענוג גדול.... (ברוצלה-קדחת מלטה) ולכן,
אם אתם ממש רוצים לנקוט בגישה הטבעית של חלב עיזים/כבשים/נאקות - פנו למשק שמפוקח וטרינארית, שהבדיקה האחרונה שנערכה לעדר החולב נעשתה בו באותו היום והקפידו על כך עד מאוד גם אם וזה נתפס בעיניכם כקטנוני - שוב, חיידקי ברוצלה זה סיפור לא נעים בלשון המעטה.
קוביות קרח בלי כלום יכולות מאוד לעזור כי הן פשוט מקפיאות את המקום ומצננות את הכאב עד כדי סוג של אילחוש ולכן, כל חליטה שתקפיאו ובפרט אם מדובר למשל בחליטת קמומיל, קלנדולה, אכיניצאה, אכילאה ואם אפשר אז כולם יחד, יכול מאוד להועיל כארטיק לקטנטנים להתמודד עם כאב האפטות בפה.
דבש חרובים יעיל מאוד, מכיל נוגדי חימצון שמסייעים לריפוי של האפטות מכיל ויטמינים ממשפחת B, חומצה פולית מבע הדברים, אבץ, נוגדי חימצון.
כך גם טחינה (במידה ואין אלרגיה לשומשום), מזכירה שבשומשום יש כמויות אבץ נאות המסייעות לרפא את האפטות/כיבים בפה.
כבר שמעתי על הורים שנתנו לילדיהם שום, מלח, סודה לשתייה לגרגור - תהיו עדינים, אם הילדים כבר יודעים לגרגר, אל תשאירו אותם עם החוויה הקשה הזו, כל החומרים הללו נהדרים אולי, אבל מאוד מאוד כואבים וצורבים במקרים של אפטות וכיבים בפה, גם אם הם באמת נחשבים למחטאים.... לא חוויה נעימה בכלל !!!
הקפידו על מנוחה טובה, על הורדת חום, שתייה מרובה, היגיינה גבוהה והמון חיבוקים...
ל ב ר י א ו ת...
Comments