top of page

סדרת כתבות - תבליני חורף - ג'ינג'ר

בתמונה, שורש גי'נג'ר בתצורתו השלימה וגם פרוס

ג'ינג'ר

 

החזאים הבטיחו שמחר ובימים הקרובים נראה סוף סוף גשם מטפטף, זו כבר תקופה שהטמפרטורות נמוכות בבוקר ומשעות אחר הצהריים וזה הזמן להתחמם ולשמור על טמפרטורת גוף יציבה שמסוגלת להתמודד עם השוואת הטמפרטורות הסביבתיות.

 

לתינוקות קטנטנים שרק נולדים ולילדים צעירים חובשים כובע, כי מנגנון שמירת טמפרטורת הגוף עדיין לא מפותח אצלם דיו והם מן הסתם, רכים וחשופים לפגעי מזג אוויר.

 

בתמונה ספל עם ג'ינג'ר

אין כמו הכייף להתחמם איתו זה ספל תה, נהנים גם מהתה החם שמחמם אותנו מבפנים,

מהניחוחות של התה ואפילו מלהחזיק ספל חם ולחמם בעזרתו את הידיים הקרות.

 



אם כבר לחמם, הרי שג'ינג'ר הוא אחד הצמחים המחממים המוערכים והעתיקים בעולם. הוא מגיע מאזורים טרופיים בדרום מזרח אסיה ובעיקר מהודו וסין, שם הוא משמש לאורך ההיסטוריה בחומר גלם קולינרי משמעותי וגם לשימוש רפואי כבר למעלה מ-4000 שנה בזכות סגולותיו וטעמו.

 

בג'ינג'ר חומרים פעילים כמו ג'ינג'רול ושוגאול ועל סגולותיהם אפרט בהמשך, עוד נמצא בג'ינג'ר ויטמין C, וויטמינים מקבוצת ויטמיני B, מגנזיום, אשלגן, סידן וכמובן סיבים תזונתיים אותם ניתן להרגיש.

 

ג'ינג'ר נחשב לאחד הצמחים המשמעותיים לטיפול בבעיות של מערכת העיכול כמו למשל נפיחות, בחילות – גם בהקשר של בחילות בוקר אצל נשים בהיריון, או בחילות של אנשים בטיפולי כימותרפיה, בחילות בהקשר של נסיעות, הפלגות וטיסות.

 

ג'ינג'ר (ג'ינג'רול) מסייע לטיפול בהצטננות, התקררות ושפעת באמצעות סגולותיו האנטי-בקטריאליות ואנטי-ויראליות כך שהוא מכסה גם פעילות נגד חיידקים וגם כנגד וירוסים. ג'ינג'ר מחזק את מערכת הנשימה ובפרט את הריאות. מסלק רוח קרה שגורמת להתקררות, שיעול, עיטוש, צמרמורות ובפרט ליחה ונזלת מימית שקופה האופיינית. נסו חליטת ג'ינג'ר לימון ודבש...תענוג גדול.

 

מחקרים מראים שג'ינג'ר בעל יכולת שעשויה לשפר סבילות לאינסולין (גם על רקע ריבוי סיבים תזונתיים) ובכך לסייע לאיזון רמות הגלוקוז בדם, בפרט לאנשים עם סוכרת type 2.

 

ג'ינג'ר גורם להרחבת כלי-דם ובכך משפר זרימת דם כמו גם ממריץ, מחמם ובעל יכולת שיפור בערכי יתר לחץ דם.

 

אתם אחרי אימון מפרך? ג'ינג'ר ידוע ביכולתו להפחית כאב ובעיקר כשמדובר בשרירים כואבים אחרי אימון או לחילופין מפרקים כשהמדובר בדלקת מפרקים שיגרונית.

 

ברמה הקולינרית אפשר להוסיף ג'ינג'ר לחליטות, לספל תה, לאפייה, למרקים, לתבשילים – בחורף, אני נוהגת להוסיף פרוסות ג'ינג'ר טרי לתבשילי נזיד ובוודאי לחמין שמכיל ריבוי קטניות, ג'ינג'ר יודע לעזור בספיחת גזים ולכן מקומו בחמין להקלה (החל משלב השריית הקטניות ובוודאי בבישול ובספל התה של אחרי הארוחה).


אם חלילה אתם סובלים משלשול על רקע של קור בקיבה מה שמעיד על חולשת הטחול בראי הרפואה הסינית, ג'ינג'ר הוא התשובה בשבילכם לחימום והרגעת המוצאות.

 

שמן אתרי ג'ינג'ר בליווי שמן נשא (לא ישירות על העור)  יעיל להמרצת דם למקום כואב (דלקות מיפרקים בעיקר על רקע קרוהן) וחימום שרירים (יעיל למצבי התכווצויות על רקע רוח קרה).

 

 

התוויות נגד

שימו לב שצריכה מוגזמת של ג'ינג'ר עלולה לגרום לגירוי בקיבה, ג'ינג'ר נפלא כשהוא מגיע במינון נמוך ורגוע, מדובר בצמח ותבלין דומיננטי ועל כן, יש להקפיד על מינון עדין.

 

שימו לב ובפרט אנשים שנוטלים תרופות לדילול דם, יתר לח דם - לכם ג'ינג'ר פחות מתאים.



ל ב ר י א ו ת


Comments


תרצו לקבל הפתעות משמחות למייל?

הירשמו וקבלו עדכונים על המגזין, כתבות חדשות, מבצעים ועוד ישר למייל!

פרטי התקשרות

טלפון
דוא"ל

המידע המופיע באתר זה  לרבות בכתבות, מגזין, פודקאסט ומתכונים מובא לידיעתכם בלבד ואינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעת מחלות כלשהן. המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

 © כל הזכויות שמורות לתמר תאומים , אין להעתיק ולהשתמש במידע המופיע באתר ללא אישור בכתב יד ובאישור חתימה של תמר תאומים.

האתר עוצב ע"י גלי קרס- עיצוב ומיתוג gali.gdesign@gmail.com

bottom of page